Направете вкусни солени еклери со кашкавал.
Состојки:
- 85 гр. брашно
- 100 мл. млеко
- 90 мл. вода
- 50 гр. маргарин
- 80 гр. кашкавал
- ½ лажички сол
- 1 лажиче шеќер
- 2 јајца
Подготовка:
- Се загрева млекото со вода и маргарин и се става брашното пред да проврие и се меша интензивно да се добие тесто кое ќе се двои.
- Се трга од оган и се остава 10 минути.
- Се матат јајцата едно по едно во смесата и се става шеќер и сол и 50 грама рендан кашкавал.
- Се става во плех за печење од смесата со лажица и се остава простор помеѓу.
- Се става горе останатиот изрендан кашкавал и се пече на 200 степени 20-25 минути.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта