Повеќе од деликатес: Солени еклери со кашкавал

Повеќе од деликатес: Солени еклери со кашкавал

Направете вкусни солени еклери со кашкавал.

Состојки:

  • 85 гр. брашно
  • 100 мл. млеко
  • 90 мл. вода
  • 50 гр. маргарин
  • 80 гр. кашкавал
  • ½ лажички сол
  • 1 лажиче шеќер
  • 2 јајца

Подготовка:

  1. Се загрева млекото со вода и маргарин и се става брашното пред да проврие и се меша интензивно да се добие тесто кое ќе се двои.
  2. Се трга од оган и се остава 10 минути.
  3. Се матат јајцата едно по едно во смесата и се става шеќер и сол и 50 грама рендан кашкавал.
  4. Се става во плех за печење од смесата со лажица и се остава простор помеѓу.
  5. Се става горе останатиот изрендан кашкавал и се пече на 200 степени 20-25 минути.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта