Најздравиот зачин ни е достапен за малку пари – Причини да користите куркума

Најздравиот зачин ни е достапен за малку пари – Причини да користите куркума

Сите знаеме дека зачините се корисни и здрави, а експертот за зачини, Рејчел Ландон открива се за куркумата.

Таа е најмноќна билка на светот за лечење многу болести, за неутрализирање штетни радикали и токсини од телото.

Пoмага и за намалување на стресот, а добра е и за кожата.

Се користи и за тешки болести како Алцхајмер, дијабет и ХИВ и рак.