Вака правилно се чуваат јагоди – Има едно важно правило

Вака правилно се чуваат јагоди – Има едно важно правило

Јагодите се вкусно овошје кое сите го сакаме, а најголемиот проблем е што брзо се скапуваат.

Најдобро се чуваат замрзнати, така седат и до 9 месеци.

Важно е никогаш повторно да не се замрзнат зошто така губат витамин Ц.