Направете вкусни селски питички.
Состојки:
- 1 пакување кори за гибаница
- 300 гр. сирење
- 200 гр. кисело млеко
- 4 јајца (1 жолчка се двои за премачкување)
- 1 прашок за пециво
- 80 гр. маргарин
- 2 лажици брашно
- масло и сол
Подготовка:
- Се вадат корите и се сечат по должина да се добијат долги траки широки околу 4 прста.
- Се мати млекото со јајца и прашок за пециво, сирење и брашно. Се премачкува секоја лента и се става маргарин парченца на лентите.
- Се виткаат како триаголници лентите и се редат во плех за печење со хартија и масло. Се остава простор меѓу нив.
- Се премачкуваат со жолчка, по желба се става и сусам и се печат на 170 степени додека не поруменат убаво.
Повеќе вести на Готви.мк:Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месециЦеца со нов албум, а ние ви откриваме што јаде за да има таква линија
На традиционален британски појадок со Џон Њуман
Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
10 „убијци“ на вишокот калории