Направете вкусна пита со млад лук.
Состојки:
- 20 гр. маргарин (+за мачкање)
- 1 лажиче вегета
- 1 лажиче босилок
- 150 гр. тиквички
- 60 гр. пармезан рендан
- 6-7 јајца
- 250 гр. млад лук сечен
- 2 лажици маслиново масло
- брашно
Подготовка:
- Се пржи на мешавина од маслиново масло и маргарин лукот сечен на траки.
- Се додаваат лупените и сечени тиквички, се пржи се десетина минути.
- Јајцата се матат со вегета, пармезан, сечен босилок и смесата од тавата.
- Се премачкува калап со маргарин и се става брашно, па се става смесата.
- Се пече на 200 степени 20 минути.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта