За ручек или вечера, лесен оброк со месо и зеленчук.
Состојки:
- 2 лажици темно сусамово масло
- 2 ситно сечкани чешниња лук
- 2 кг пилешки гради без коски и кожа
- 1 брокула без стебло
- 1 пакување печурки
- 3 излупени моркови
- 1 исечкана кинеска зелка
- 100 гр зелена боранија
- 2 лажици теријаки сос
Начин на подготовка:
- Загрејте 1 лажичка масло во тава на средна температура. Додајте лук и измешајте. Ставете го пилешкото во тава и печете по 4 минути од секоја страна. Извадете го од тава, исечкајте го на ленти, оставете го на страна.
- Загрејте ја останатата лажица масло во тава на висока температура. Додајте зеленчук и теријаки сос. Пржете брзо додека зеленчукот не почне да омекнува. Додајте пилешки ленти, добро соединете и продолжете со готвење 2-3 минути.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука