Кокос и крем: Колач кој се топи во уста

Кокос и крем: Колач кој се топи во уста

Време е за лесни и сочни колачи. Држете се до овој рецепт и ќе добиете совршен десерт.

Состојки:

  • 3 јајца
  • 150 гр шеќер
  • 150 гр брашно
  • 80 гр кокос
  • 80 мл масло
  • прашок за печиво
  • ванилин шеќер
  • 200 гр еурокрем
  • 2-3 лажици џем

Начин на подготовка:

  1. Јајцата разматете ги со шеќер, додајте брашно и прашок за печиво. Потоа масло, кокос и сѐ добро изедначете. Ставете во намастен плех и печете на 200 степени 50 минути. Изладениот колач пресечете го на половина па премачкајте го со крем. 
  2. Од горе премачкајте со малку џем и посипете со какао. Уште малку изладете и сечете на коцки.

Уживајте!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки