Стапчињата можете да ги послужите како предјадење, но и како вечера или доручек со малку кисело млеко или јогурт.
Состојки:
- 1/2 кг брашно
- 250 гр кашкавал
- 250 гр путер
- 1 дл ладно млеко
- прашок за печиво
- 1 јајце
- 1 жолчка
- малку сол
Начин на подготовка:
- Измешајте брашно и путер со раце, додајте прашок за печиво и изрендан кашкавал. Добро замесете и направете дупка во средината и тука ставете 1 цело јајце и 1 жолчка, малку сол и млеко.
- Повторно добро замесете и тестото поделете го на два дела. Развлечете го на дебелина од половина прст, премачкајте со останатата белка и посипете со изрендан кашкавал. Печете на 200 степени.
Добар апетит!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука