Вечната дилема за многумина е што е разликата меѓу кајгана и омлет.
Кога се кршат неколку јајца во тава со сол, се матат со вилушка, тоа е кајгана.
Воедно важи за еден од наједноставните појадоци.
Кајганата не е еднолична, се гледа и белката и жолчката во неа.
За омлет во посебен сад се матат јајца со сол, па се става смесата во врела тава, без мешање.
Може да додавате и додатоци.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?
Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате
ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ