Направете вкусен десерт во чаша.
Состојки:
- 150 гр. плазма
- 200 мл слатка павлака
- 180+300 мл. млеко
- 3 кеси шлаг
- 2 кеси топло чоколадо
- 5 крем банани
- 2 лажици мелени бисквити
Подготовка:
- Се матат 180 милилитри млеко со 3 кеси шлаг, а во друг сад се мати посебно слатката павлака.
- Се варат на пареа две кеси топло чоколадо со 300 милилитри млеко, додека се згуснат.
- Се дроби во шолја по 2-3 плазми, се става топло чоколадо, па павлака, па сечени крем банани и шлаг, па бисквити.
- Така се прави во повеќе чаши.
- Се лади и служи.
- Совет: Наместо топло чоколадо може да користите и пудинг од чоколадо според упатството.