Се топат во уста: Чоколадни чупавци

Се топат во уста: Чоколадни чупавци

Чоколадни чупавци кои се топат во уста…

Состојки:

  • 2 јајца
  • 17 лажици шеќер
  • 17 лажици млеко
  • 17 лажици масло
  • 17 лажици брашно
  • прашок за печиво
  • ванилин шеќер
  • 200 гр кокос

Состојки за фил:

  • 50 гр маргарин
  • 1 мала шолја млеко
  • 100 гр чоколадо

Начин на подготовка:

  1. Разматете јајца и шеќер, додајте млеко, масло, брашно, прашок за печиво, ванилин шеќер и испечете кора. 
  2. Растопете маргарин, млеко и чоколадо. Изладениот колач исечкајте го на коцки и секоја потопете ја во чоколаден фил па извалкајте во кокос.

Уживајте!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

singlepost_text