Ова е најголемата грешка која може да ја направите со доматите

Ова е најголемата грешка која може да ја направите со доматите

Доматите се намирница која е здрава и корисна и секојдневно ја имаме на менито, но има важно правило.

Сите грешиме кога доматите ги чуваме во ладилник.

Ако се чува во ладилник брзо добива црни дамки по себе.

Освен ако кујната не ви е екстремно топла, чувајте го на ладно и темно.