Јајцата се голема опасност во лето – Внимавајте на опасната бактерија

Јајцата се голема опасност во лето – Внимавајте на опасната бактерија

Јајцата се една од намирниците кои најмногу се расипуваат во лето.

Тие се најчести преносители на салмонела, па затоа добро одберете ги.

Не земајте напукнати јајца, или оние на кои лушпата им е валкана.

Се чуваат само во ладилник.