Направете форнети по рецепт на баба Јелена, ќе бидете воодушевени!
Состојки:
- 1 пакување готово тесто
- џем од јагоди
- 1 жолчка
Начин на подготовка:
- Тестото развлечете го тенко, исечкајте го на правоаголници. Долниот дел исечете го на неколку место, а во горниот ставајте џем. Свиткајте и добро притиснете.
- Премачкајте со жолчка па печете на 220 степени Целзиусови.
Уживајте!
Повеќе рецепти на Gotvi.mk:
ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука