Вака ќе го снема мирисот на риба од рацете

Вака ќе го снема мирисот на риба од рацете

Сите знаеме колку е рибата здрава и вкусна, но и колку тежок мирис има и остава.

За да го отстраните мирисот има мал трик.

Рацете истријте си ги со сол, па измијте ги убаво со ладна вода и сапун.