Вкусна и брза мусака…
Состојки:
- 1 кг компири
- 250 гр мелено месо
- 100 гр сувомеснато Пекабеско
- 2 главици кромид
- 2 чешниња лук
- сол
- бибер
- зачин
- 2 јајца
- 1 шолја млеко
Начин на подготовка:
- Ситно исечкајте сувомеснато и пропржете го, додајте исечкан кромид и лук, па мелено месо. Измешајте и малку пропржете па зачинете по вкус. Месото треба да го пржите само да го прими вкусот на зачините.
- Компирите излупте ги и исечкајте ги на кругови. Намастете огноотпорен сад па наредете компири, а преку распоредете неколку лажици месо. Редете наизменично компир и месо, со додавање на зачини. Завршниот слој е компир.
- Разматете јајца, додајте млеко и измешајте. Прелијте го јадењето и печете на 200 степени додека не порумени.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт