Вака ќе ги уништите пестицидите на овошјето и зеленчукот – Смеса која не остава ништо

Вака ќе ги уништите пестицидите на овошјето и зеленчукот – Смеса која не остава ништо

Ако сакате храна без бактерии и пестициди, има неколку постапки по кои треба да се водите.

Прво убаво измијте ги рацете пред да фаќате овошје или зеленчук.

Потоа измијте го убаво зеленчукот или овошјето со млаз вода.

Ако измешате малку сода со вода и ги исплакнете намирниците, ќе ги уништите пестицидите.