Мусака без печење и без прелив

Мусака без печење и без прелив

Направете вкусна мусака без прелив.

Состојки:

  • 3 пиперки зелени
  • 350 гр. мелено месо
  • 1 кромид
  • 500 гр. компир
  • 1-2 моркови
  • вегета, сол и бибер

Подготовка:

  1. Се чистат пиперките и се сечат.
  2. Се лупи компирот и се сече на коцки.
  3. Се лупи кромидот и се сече ситно.
  4. Се лупат морковите и се рендаат крупно.
  5. Се става во шерпа мелено месо со кромид и пиперки, шолја вода и масло.
  6. Се меша, се вклучува ринглата и се меша непрекинато да порумени месото.
  7. Се додаваат потоа компирот и морковот со зачините.
  8. Се става уште шолја вода и се вари додека не биде готово.