Направете вкусна мусака без прелив.
Состојки:
- 3 пиперки зелени
- 350 гр. мелено месо
- 1 кромид
- 500 гр. компир
- 1-2 моркови
- вегета, сол и бибер
Подготовка:
- Се чистат пиперките и се сечат.
- Се лупи компирот и се сече на коцки.
- Се лупи кромидот и се сече ситно.
- Се лупат морковите и се рендаат крупно.
- Се става во шерпа мелено месо со кромид и пиперки, шолја вода и масло.
- Се меша, се вклучува ринглата и се меша непрекинато да порумени месото.
- Се додаваат потоа компирот и морковот со зачините.
- Се става уште шолја вода и се вари додека не биде готово.
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот