Традиционално грчко јадење од мелено месо…
Состојки:
- 500 гр мелено свинско месо
- 1 јајце
- 1 голем компир
- веза магдонос
- малку сол
- бибер
- цимет
- 1 помала главица кромид
- малку брашно
- масло за пржење
Начин на подготовка:
- Издрендајте ги компирите но не ја фрлајте течноста која ќе остане после рендањето. Ако компиирите се многу свежи и осане многу сок, тогаш вишокот фрлете го, но нема потреба да ги цедите.
- Во месото измешајте компир, јајце, магдонос, кромид, сол, бибер и цимет. Добро замесете и обликувајте ќофтиња.
- Извалкајте ги во брашно и пржете ги на загреано масло од двете страни да добијат златнобраун боја.
- Послужете ги топли со пржени компири кои сте ги зачиниле со лимон и сол.
Добар апетит!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега