Неодоливи, кремасти киндер колачи…
Состојки за тесто:
- 200 гр шеќер во прав
- 150 гр мелени ореви
- 3 лажици брашно
- 2 лажици презла
- 6 белки
Состојки за крем:
- 700 мл млеко
- 250 гр путер
- 250 мл шлаг
- 200 гр шеќер
- 100 гр чоколадо за готвење
- 2 пудинга од ванила
- 6 жолчки
Начин на подготовка:
- Белките разматете ги со просеан шеќер во прав па измешајте брашно, ореви и презла. Печете во загреана рерна на 180 степени 20 минути.
- Жолчките разматете ги со 200 мл млеко и пудинг. Ставете во остатокот врело млеко и гответе додека не згусне. Оставете да се излади па разматете путер на собна темпераутра.
- Половина од кремот премачкајте го преку бисквитот, а во другата половина растопете чоколадо па премачкајте преку светлиот крем. Разматете шлаг и премачкајте на врвот.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта