Секогаш бирајте црвен компир за печење – Има цела листа придобивки од него

Секогаш бирајте црвен компир за печење – Има цела листа придобивки од него

Светот и технологијата напредуваат има многу истражувања, па се откриваат и грешки кои ги правиме.
За пример може да се земе компирот кој го јадеме погрешно.Ако одберете бел наместо црвен компир за печење, ќе внесете помалку хранливи материи.

Црвениот компир има повеќе предности за телото, особено ако се пече.

Го намалува и притисокот и намалува ризик од малигни заболувања.

Делува и за намалување на шеќерот во крвта.

Избегнувајте компир кој веќе позеленел или доста е скапан.