Ананас е идеална намирница за лето – Вака ќе препознаете дали е сочен

Ананас е идеална намирница за лето – Вака ќе препознаете дали е сочен

Ананасот е вистинска намирница за летото, помага да се освежите, да не сте жедни, не дебелее, а ова е вистинскиот начин да не згрешите и да изберете вкусен и сочен ананас.
Спротивно од бирањето банани, ананасот не треба да е зелен.Треба да се бира само оној со жолто кафена кора.Тој пука од сладок вкус и многу е сочен.

Колку и листовите побрзо се вадат, толку е позрел.