Ефекти на морковот и чили за кои ретко кој знае

Ефекти на морковот и чили за кои ретко кој знае

Постојат намирници кои многу помагаат за здравјето, особено да се бориме со алергии, вируси, инфекции и зарази.

Тука е мороковот познат по бета каротенот во себе, кој е добар и за видот и кожата.

Помага да се произведуваат повеќе бели крвни зрнца.

Помагаат и чили пиперчињата и тоа за да се намали секретот од носот.