Печурките не ги мијте со вода – Ова е правиот начин да се исчистат

Печурките не ги мијте со вода – Ова е правиот начин да се исчистат

Важно правило за печурките кое некои не го знаат, а други го занемаруваат, е дека печурките имаат големо количество вода во себе.

Затоа, следен пат кога ќе купите за да ги приготвите, не ги мијте со вода, само исчистете ги со влажна четка.