Брзи и вкусни пченкарни мафини…
Состојки:
- 1 шолја пченкарно брашно
- 1 шолја обично брашно
- 1/4 шолја растопен путер
- 250 гр кисела павлака пекабела
- 1/2 шолја млеко
- 3 лажици шеќер
- 2 лажички прашок за печиво
- 1/2 лажичка сода бикарбона
- 2 јајца
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 175 степени. Ставете хартиени корпички во калап за мафини.
- Ставете го прво сувиот материјал во пластична кеса за замрзнување, потоа додајте и растопен путер, павлака, млеко и разматени јајца.
- Добро затворете ја кесата (истиснете го воздухот) и гмечете додека сите состојки не се поврзат. Потоа отсечете го долниот раб на кесата и низ отворот истиснете тесто во калапите, полнејќи ги до 3/4. Печете 20-25 минути.
Добар апетит!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега