Не го фрлајте сокот од месото – Со една намирница се прави вкусен прелив

Не го фрлајте сокот од месото – Со една намирница се прави вкусен прелив

Ако печевте месо и ви остана течност од него, има начин како да ја искористите за ново вкусно јадење.
Ставете во течноста малку кисела павлака, па така ќе имате супер прелив за варен компир, јуфки или ориз.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

singlepost_text