Ако сакате малку да експериментирате со храната, тогаш овој рецепт е создаден за вас.
Состојки:
- 500 гр пилешки гради
- 500 гр свеж или конзервиран ананас
- 1 главица кромид
- 1 пиперка
- 2 чешниња лук
- лута пиперка
- соја сос
- сусам
- масло
Начин на подготовка:
- Исечкајте го пилешкото на коцки, и пропржете го на загреано масло од сите страни. Ако користите свеж ананас, исечкајте го на коцки, дедека конзервираниот би требало прво да го исечкате, а потоа да го исцедите.
- Во тавата со пилешко додајте коцки ананас, ситно сечкан кромид и лук и пиперка исечкана на ленти. Обилно залијте со соја сос, околу 200 мл, намалете го огнот и оставете да крчка десетина минути.
- Зачинете со малку лута пиперка, по потреба, додајте малку вода или сок од ананас од конзерва, ако ви се чини дека течноста пребрзо испарува.
- Кога сосот убаво ќе крчка, сервирајте со варен бел ориз и посипете со сусам.
Добар апетит!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед