Едноставно и вкусно пилешко поховано месо од рерна.
Состојки:
- 1 кг пилешко месо
- 2 јајца
- 150 гр презла
- 1 лажичка пипер
- 1 лажичка сол
- 1 лажичка бибер
- 1 лажичка лук во прав
- 1 лажица мајонез
Начин на подготовка:
- Разматете јајца и додајте зачини и мајонез.
- Пилешкото добро истријте го со подготвената мешавина и оставете го во фрижидер да стои околу два часа.
- Извадете ги парчињата месо и исцедете ги, па извалкајте ги во презла.
- Наредете го месото во тепсија и посипете со малку масло. Печете на 200 степени околу 40 минути.
Добар апетит!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед