Направете лиснато тесто на оригинален начин, сигурни сме дека ќе уживате!
Состојки:
- 1/2 кг тенки кори
- 300 гр сирење
- масло
- 1 јајце
- малку прашок за печиво
- 1 жолчка за премачкување
- семки
Начин на подготовка:
- Сирењето издробете го и додајте едно јајце и 1/2 прашок за печиво, а потоа изедначете.
- Првата кора намастете ја, па преку неа додајте втора, па и неа намастете ја.
- Намачкајте со сирење, додајте и трета кора и неа намастете ја и намачкајте со сирење, така и четврта.
- Премачкајте со разматена жолчка и посипете со семки. Печете на 200 степени 30 минути додека не порумени.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт