Има начин замрзнатото овошје да биде како штотуку купено – Додадете го ова во кесите

Има начин замрзнатото овошје да биде како штотуку купено – Додадете го ова во кесите

Ако сакате ова лето да си замрзнете овошје, а кога ќе го извадите да биде како свежо, ви треба мал трик.

Се што пакувате, малини, јагоди, касии, праски, спакувајте го во кесе со шеќер над нив.

Шеќерот нема да дозволи мразот да пробие во нив.