Шпанска пита која се топи во уста

Шпанска пита која се топи во уста

Најдобриот рецепт за шпанска пита, ќе ја обожавате!

Состојки:

  • 150 гр шунка Пекабеско
  • 150 гр кашкавал
  • 150 гр кисели краставички
  • 3 јајца
  • 1,5 чаша млеко или јогурт
  • 1,5 чаша брашно
  • 1/2 кесичка прашок за печиво
  • сол

Начин на подготовка:

  1. Исечкјате шунка, кашкавал и краставички. Разматете јајца, додајте сол, брашно, масло и јогурт или млеко. Додајте прашок за печиво, сечкани намирници и сол по потреба. 
  2. Ставете во намастена тепсија и печете на 200 степени додека не порумени. Послужете со јогурт.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди

Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено

За сите гурмани – Палачинки кватро салами

Посно: Палачинки без зејтин

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

Овошен колач со јагоди

Десерт готов за 20 минути