Ќе замириса цел дом: Пилешко со сусам

Ќе замириса цел дом: Пилешко со сусам

Направете вкусно пилепко месо со сусам од рерна.

Состојки:

  • 600 гр. пилешко филе
  • 2 јајца
  • сол и бибер и масло
  • сусам и презла
  • пченкарно брашно

Подготовка:

  1. Се мие и суши пилешкото, се става сол и бибер. Откако ќе се исече на парчиња.
  2. Се остава околу 15 минути да стои, па во сад за тоа време се мешаат 5-6 лажици презла со толку сусам и толку пченкарно брашно.
  3. Се матат две јајца.
  4. Се става хартија за печење на плех, се загрева рерна на 220 степени.
  5. Се става месото во јајца, па во смесата за поховање, па се реди на плех.
  6. Се става масли масло на секое парче и сол.
  7. Се печат додека не поруменат.

Добар апетит!