Не фрлајте вино – Вака искористете ги остатоците за готвење

Не фрлајте вино – Вака искористете ги остатоците за готвење

Ако имате остатоци од вино, наместо да го фрлите, искористете го на најдобар можен начин.

Ставете ги остатоците во сад за лед, заледете ги и потоа искористете ги за разни оброци со кои се вклопува вино во готвењето.

Вака нема да фрлите вино.