Јапонски палачинки: Окономијаки

Јапонски палачинки: Окономијаки

Рецепт за неодоливи јапонски палачинки…

Состојки:

  • 100 гр брашно
  • 160 мл вода
  • 3 јајца
  • 300 гр зелка
  • 6 тенки парчиња сувомеснато
  • мајонез
  • соја сос

Начин на подготовка:

  1. Во поголем сад разматете брашно, вода и 2 јајца во глатка смеса. Подгответе сечкани ленти зелка и парчиња сувомеснато. 
  2. На малку загреано масло во тефлон тава ставајте од тестото во облик на палачинка, додајте зелка и месо. 
  3. Кога палачинката ќе се стисне за дното, свртете од другата страна и запечете. 
  4. Ставете ја палачинката на јајце на око кое претходно сте го подготвиле. Печете уште минута, префрлете на чинија и прелијте со мајонез.

[/dirеctions]

Начин на подготовка:

  1. Во поголем сад разматете брашно, вода и 2 јајца во глатка смеса. Подгответе сечкани ленти зелка и парчиња сувомеснато. 
  2. На малку загреано масло во тефлон тава ставајте од тестото во облик на палачинка, додајте зелка и месо. 
  3. Кога палачинката ќе се стисне за дното, свртете од другата страна и запечете. 
  4. Ставете ја палачинката на јајце на око кое претходно сте го подготвиле. Печете уште минута, префрлете на чинија и прелијте со мајонез.

Добар апетит!

Поврзани вести на Готви.мк

Брзи роденденски сендвичи

ВИДЕО: Појадок за 8 минути – неодоливи сендвичи со шунка и кашкавал

Најбрзиот рецепт за кифли за сите домаќинки

Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви

Видео: Рецепт за најдобриот домашен појадок во светот

Похован кашкавал

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки