Овој рецепт се користи низ цел свет, а го дава најдоброто парче месо.
Состојки за маринада:
- 1 шолја вода
- 3 лажици крупна морска сол
- 1 лажица шеќер
- 1 ловоров лист
- неколку зрна крупна сол
Начин ан подготовка:
- Во помало тенџере загрејте ги сите состојки. Оставете водата да зоврие, па тргнете од оган. Додајте уште 3 шолји студена вода.
- Свежото месо ставете го во сад и прелијте со маринада. Оставете да отстои во фрижидер неколку часа или преку ноќ.
- Совет: Во маринадата можете да додадете утше зачини по желба (малку рендана кора од лимон, портокал или лимета, чили пиперчиња и свеж кумин, рузмарин, коријандер или цимет).
ВИДЕО: Појадок за 8 минути – неодоливи сендвичи со шунка и кашкавал
Најбрзиот рецепт за кифли за сите домаќинки
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви