Трик на искусните кулинари: Вака се прави најсочното и најмеко месо

Трик на искусните кулинари: Вака се прави најсочното и најмеко месо

Овој рецепт се користи низ цел свет, а го дава најдоброто парче месо.

Состојки за маринада:

  • 1 шолја вода
  • 3 лажици крупна морска сол
  • 1 лажица шеќер
  • 1 ловоров лист
  • неколку зрна крупна сол

Начин ан подготовка:

  1. Во помало тенџере загрејте ги сите состојки. Оставете водата да зоврие, па тргнете од оган. Додајте уште 3 шолји студена вода. 
  2. Свежото месо ставете го во сад и прелијте со маринада. Оставете да отстои во фрижидер неколку часа или преку ноќ. 
  3. Совет: Во маринадата можете да додадете утше зачини по желба (малку рендана кора од лимон, портокал или лимета, чили пиперчиња и свеж кумин, рузмарин, коријандер или цимет).

Поврзани вести на Готви.мк

Брзи роденденски сендвичи

ВИДЕО: Појадок за 8 минути – неодоливи сендвичи со шунка и кашкавал

Најбрзиот рецепт за кифли за сите домаќинки

Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви

Видео: Рецепт за најдобриот домашен појадок во светот

Похован кашкавал

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

singlepost_text