Уживајте во ова вкусно јадење…
Состојки:
- 600-700 гр пилешки гради
- 250 гр буковки
- 2 главици кромид
- 2 чешниња лук
- 200 мл неутрална павлака
- 100 мл масло
- 1 лажица сув зачин
- бибер
- 1 лажичка куркума
Начин на подготовка:
- Пилешкото исечкајте го на мали парчиња, може на шницли или ленти. Буковките исечкајте ги на коцки или ленти.
- На загреано масло ставете го пилешкото и кратко пропржете го десетина минути од двете страни. Додајте кромид и лук и пропржете. Додајте исечкани буковки, зачинете и пржете додека и тие не омекнат. За десетина минути се готови.
- Потоа прелитје со неутрална павлака и динстајте уште 5 минути. Јадењето е готово, послужете го со салата, варен ориз или компир.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки
Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко
Шарена тава со зеленчук и пилешко