Се топат во уста: Топчиња од месо

Се топат во уста: Топчиња од месо

Се топат во уста…

Состојки:

  • 500 гр мелено месо
  • 40 гр презла
  • 100 мл павлака за готвење
  • 1 лажица масло
  • 50 мл вода
  • 100 гр кромид
  • 1 јајце
  • зачин
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Презлата измешајте ја со вода и павлака па оставете да отстои околу 10 минути. На масло пропржете исечкан кромид, малку изладете па додајте во месото заедно со бибер, зачин, јајце и презла и добро измешајте. 
  2. Од смесата обликувајте топчиња и пржете ги на загреано масло од секоја страна околу 5 минути. Печените топчиња послужете ги со варен компир и салата од рендан морков.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди

Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено

За сите гурмани – Палачинки кватро салами

Посно: Палачинки без зејтин

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

Овошен колач со јагоди

Десерт готов за 20 минути

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините