Ако зеленчукот стоел долго време – Со еден трик вратете му ја свежината

Ако зеленчукот стоел долго време – Со еден трик вратете му ја свежината

Има начин како да го вратиме зеленчукот кој ја изгубил свежината.

Ставете го половина час во врела вода, па потоа во ладна.

Свежината ќе се врати наместо да го фрлите.