Прсти да излижеш: Сочни свински ребра во мешавина од зачини

Прсти да излижеш: Сочни свински ребра во мешавина од зачини

Кога еднаш ќе ги пробате, секогаш ќе ги правите овие вкусни ребра на скара.

Состојки:

  • кора од 1/2 лимон
  • 2 лути црвени пиперчиња
  • 2 чешниња лук
  • неколку гранчиња коријандер
  • 20 гр рендан ѓумбир
  • 50 гр кафеав шеќер
  • 150 мл пиво
  • 100 мл кечап
  • 100 мл соја сос
  • 2 лажици ворчестер сос
  • бибер
  • 1,5 кг свински ребра

Начин на подготовка:

  1. Кората од лимон исчистена од белиот дел, лутите пиперки, лукот и коријандерот ситно исечкајте ги, измешајте ги со ѓумбир, шеќер, пиво, кечап, ворчестер и соја сос, додајте малку сол и бибер па оставете ги ребрата да отстојат 8 часа во подготвената маринада во фрижидер. 
  2. Извадете ги ребрата и печете ги околу 40 минути на скара вртејќи ги и премачкувајќи ги со останатата маринада.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

singlepost_text