Кога еднаш ќе ги пробате, секогаш ќе ги правите овие вкусни ребра на скара.
Состојки:
- кора од 1/2 лимон
- 2 лути црвени пиперчиња
- 2 чешниња лук
- неколку гранчиња коријандер
- 20 гр рендан ѓумбир
- 50 гр кафеав шеќер
- 150 мл пиво
- 100 мл кечап
- 100 мл соја сос
- 2 лажици ворчестер сос
- бибер
- 1,5 кг свински ребра
Начин на подготовка:
- Кората од лимон исчистена од белиот дел, лутите пиперки, лукот и коријандерот ситно исечкајте ги, измешајте ги со ѓумбир, шеќер, пиво, кечап, ворчестер и соја сос, додајте малку сол и бибер па оставете ги ребрата да отстојат 8 часа во подготвената маринада во фрижидер.
- Извадете ги ребрата и печете ги околу 40 минути на скара вртејќи ги и премачкувајќи ги со останатата маринада.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот