Спречува срцев удар – Причина често да јадете риба

Спречува срцев удар – Причина често да јадете риба

Новото истражување спроведено во Америка покажува дека рибата позитивно делува на телото и не е добра само со омега три масните киселини, туку делува и за да се спречи срцев удар.

Оние кои редовно јадат риба имаат помали шанси за срцев удар.

Во просек испитаниците кои јадат често риба, помалку се склони кон срцев удар.