Овошје за намалување на висок притисок – Ќе ви помогне како апче

Овошје за намалување на висок притисок – Ќе ви помогне како апче

Овошјето многу делува на крвниот притисок.

Ако сакате да го намалите притисокот, се препорачува во текот на денот да консумирате кајсии, киви, манго, праски и диња.

Јадете и лубеница, авокадо, папаја, калинка, суво грозје и грозје.

Од друга страна сокот од портокал го зголемува притисокот.