Направете домашни ишлери.
Состојки:
- 180 гр. маргарин
- 100 гр. шеќер во прав
- 100 гр. печени мелени лешници
- 200 гр. брашно
- џем од кајсии
- 250 гр. шеќер во прав за глазура
- 100 гр. чоколадо за глазура
- пола чаша вода за глазура
- 1 топче маргарин за глазура
Подготовка:
- Се меси тесто и се остава во ладилник половина час.
- Се развлекува и се вадат кругови или форми со калапи па се печат на 180 степени додека не поруменат.
- Се става џем на нив се спојуваат два круга.
- Може да ставите и глазура чоколадна направена од кога ќе го сварите шеќерот со вода па чоколадото и маргарин, а ако не сте љубител може и да ја изоставите.
Уживајте!