Мини уштипци како оревчиња – мали топчиња од кои домот ќе замириса

Мини уштипци како оревчиња – мали топчиња од кои домот ќе замириса

Направете вкусни мини уштипци.

Состојки:

  • 1 шолја брашно
  • ½ шолји кисело м леко
  • ½ лажички сода
  • ½ лажички сода
  • 100 мл. масло

Подготовка:

  1. Се става брашно во сад и се прави дупка, се ставаат кисело млеко и сода.
  2. Се меси тесто.
  3. Се дели на 20 дела и се прават топчиња како орев, па се пржат на врело масло.

Добар апетит!