Ставете зелка во водата во која варите јајца – Ќе добиете силна боја без хемикалии

Ставете зелка во водата во која варите јајца – Ќе добиете силна боја без хемикалии

Офарбајте велигденски јајца со црвена зелка.

Ви требаат јајца во количина по избор, црвена зелка, вода и оцет.

Се вадат листови зелк колку што ќе процените дека е доволно за јајцата, во зависност од тоа колку силна боја сакате.

Се варат јајцата во вода со оцет за да не пукнат, се става зелката и се вари се заедно.

Се варат јајцата десет минути или повеќе.

Потоа се спуштаат во чинија со ладна вода за да не се преварат во сопствената топлина и да нема темни кругови околу жолчката.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

Велигденски јајца со ружички

Фарбање јајца со памук

Офарбајте јајца со весници

7 техники за фарбање јајца

Сакате совршено пржени јајца?