Вака ќе измерите точно путер – Ова се точни мерки во шолји

Вака ќе измерите точно путер – Ова се точни мерки во шолји

Кога има рецепти со мерки во шолји се случува да не знаеме колку да ставиме.
Затоа шолјите ги претворивме во грамови за полесна и појасна подготовка.1 шолја путер е 227 грам

¼ шолји путер се 57 грама

1/3 шолји путер се 76 грама

½ шолји путер се 113 грама