Вака ќе се спасите од полжавите во двор – Има евтин трик од кујната

Вака ќе се спасите од полжавите во двор – Има евтин трик од кујната

Полжавите често ги има по дворовите и прават голема штета.

Затоа, ставете си пиво во тегла и закопајте ја во земја, со тоа што малку ќе излегува на површината.

Полжавите ќе ги привлече мирисот и ќе паднат во теглата.