Овие намирници ги фарбаат забите – Внимавајте со нив

Овие намирници ги фарбаат забите – Внимавајте со нив

Постојат намирници кои ги фарбаат забите, а потоа тие жолтеат и тешко се чистат.

Тука е виното кое знаеме дека ги фарба забите. Црното вино остава темни наслаги и штети на забите.

Иако чајот е здрав напиток, сепак има една маана. Чајот ги фарба забите.

Тука се и енергетските пијалоци и газираните сокови.

Карито како зачин, куркума, разни сосови и обоени намирници исто така фарбаат.