Не го користете кромидот кој долго бил излупен – Многу е опасен

Не го користете кромидот кој долго бил излупен – Многу е опасен

Излупениот кромид станува опасен, па ако долго стои не го користете за готвење.
Имено, во допир со воздух станува отровен, па не го чувајте долго и не го користете.Се користи веднаш по лупењето.

Фарбање јајца со памук

Офарбајте јајца со весници

7 техники за фарбање јајца

Сакате совршено пржени јајца?