За надуеност, болки и грозница – Ова е најмоќниот лек

За надуеност, болки и грозница – Ова е најмоќниот лек

Ѓумбирот е здрава намирница која со години се користи како лек.

Се консумира свеж, за чаеви, смути, десерти, оброци, во сок, како зачин.

Делува против воспаленија, мачнини, надуеност на стомакот и грозница.

Помага да се подобри циркулацијата, намалува болка во мускули, ублажува симптоми на остеопороза.

Намалува и шеќер во крвта и делува за болести на срцето.