Опасност од срцев удар, хронични заболувања и инфекции – Симптоми дека ви фалат омега три

Опасност од срцев удар, хронични заболувања и инфекции – Симптоми дека ви фалат омега три

Омега три масните киселини се многу важни за телото, за правилен развој и финкционирање, а овие симптоми покажуваат дека ви недостасуваат.
Хронични воспаленија и артритис, постојано дебелеење, како и срцеви болести се главни фактори.Дирекно влијаат на телесната тежина, а се покажало и дека 40 посто од лицата со срцеви болести имаат недостаток на омега три киселини.

Ако немате доволно омега 3, се создаваат и кожни проблеми, а не се исклучува и можност за симптоми на депресија.